Студентка Христина Черкач стала призеркою всеукраїнського конкурсу

Студентка 4 курсу спеціальності «Прикладна фізика і наноматеріали» фізико-технічного факультету Христина Черкач стала призеркою II туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Матеріалознавство» та відзначена дипломом IIІ ступеня. Науковий керівник –доктор фізико-математичних наук, професор, професор кафедри матеріалознавства і новітніх технологій Іван Яремій.

Наша студентка представила на конкурс наукову роботу «Лантанвмісні перовскитні матеріали у приладах генерації та накопичення електричної енергії». В роботі представлено результати синтезу золь-гель методом за участю автогоріння нанорозмірних порошків системи LaCr х Fe 1-х O 3 , встановлено закономірності в їх структурі та властивостях, та розглянуто можливості їх використання як електродного матеріалу для електрохімічних суперконденсаторів, катодного матеріалу для літієвих джерел струму та як
електродного матеріалу сонячних елементів.

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт зі спеціальності «Матеріалознавство» днями у Харківському національному автомобільно-дорожньому університеті. Загалом на конкурс було подано 81 наукову роботу.

Вітаємо студентку та її наукового керівника!