Вітання директора астрономічної обсерваторії Одеського національного університету ім. І. Мечникова Сергія Михайловича Андрієвського

Є одна Людина серед нас. Як і всі ми, вона живе у Всесвіті, а більш конкретно, у галактиці Чумацький  Шлях, у Сонячній системі, на планеті Земля. А на цій планеті, ця Людина живе в Україні, прекрасній Державі, яка має глибокі наукові традиції. Ще більш конкретно – в славетному місті Івано-Франківську. Ця Людина розпочала свій шлях на нашій планеті 90 років тому, що є миттєвістю з огляду на час існування згаданих вище космічних об’єктів. Але Творець так і задумав свою стратегію, що на Землі потрібен  Спостерігач, який за час свого короткого життя буде вивчати Всесвіт і розв’язувати його загадки. Земне ім’я цієї Людини  − Іван Антонович Климишин, професор, доктор фізико-математичних наук.

Дорогий наш ювіляр присвятив цьому служінню майже все своє життя. І робив він це не за якоюсь банальною потребою, а за велінням серця. Багато зробив корисного у суто наукових справах щодо вивчення нестаціонарних зір, дослідження потужних ударних хвиль в їх оболонках, але значну частину свого життя Іван Антонович робив все можливе для поширення астрономічних знань серед людства. Цей внесок є безцінним.

Мені пощастило співпрацювати з Іваном Антоновичем (одразу скажу, – то була непроста справа). Але результати були того варті! Просимо його і далі давати  людству свої ідеї, своє бачення його цілей, адже воно складене все ж таки з розумних істот у безкрайньому Космосі.

ІВАН АНТОНОВИЧ КЛИМИШИН – це національне надбання нашої Держави. Здоров’я йому на багато років! Наснаги на нові починання! А ми – підтримаємо!

 

Сергій Михайлович Андрієвський,   учень та послідовник