Kraków Space Week 2024 – 23-24 May

23 та 24 травня 2024 року в Університеті AGH у Кракові  (Польща)  відбулася вже традиційна VII конференція з космічних ресурсів (VIIth SPACE RESOURCES CONFERENCE TOWARDS ARTEMIS GENERATION).

Поряд з відомими вченими у галузі космонавтики, Larry Martinez (Каліфорнійський університет, США),  Masafumi Muratani (Цукубський університет, Японія), Kazuya Yoshida (Університет Тогоку, Японія), Nicolas Peter, Virginia Wotring, Danijela Ignjatovic (Міжнародний космічний університет, Франція), Miranda Fateri (Ааленський університет, Німеччина) свої доповіді представили студенти фізико-технічного факультету Ірина Угорчук, Соломія Ботюк, Юлія Петренко, Дарія Хома, факультету математики та інформатики Оксана Косар, Вікторія Бабала, Ганна Яремій, факультету природничих наук Марта Гасюк та професорка кафедри матеріалознавства і новітніх технологій Володимира Бойчук.

” Кілька років тому почалася нова ера освоєння космосу. Нові предмети космосу та далекого космосу зараз активно досліджуються, і вже відбулося багато нових подій. Конференції з космічних ресурсів організовуються, щоб забезпечити відкритий форум для обговорення найсучасніших технологій, застосовних до сучасних викликів дослідження космосу та використання космічних ресурсів для покращення умов життя людей і захисту природного середовища Землі.

Однак цьогорічна конференція зосереджена не лише на майбутніх концепціях і нових баченнях, а й розглянуто, як прийняти поточні результати досліджень для видобутку космічних ресурсів, транспортування та виробництва в космосі, як розвивати поселення на Місяці та Марсі.

Попередні конференції Space Resources залучали багатьох дослідників і практиків у суміжних галузях з усього світу. Метою Конференції з космічних ресурсів є об’єднання провідних міжнародних дослідників, розробників і практиків для розвитку синергічного обміну ідеями та практиками. Конференція запропонує пленарні та запрошені доповіді, усні та стендові доповіді, спеціальні сесії, галузеві треки, панельні дискусії та навчальні посібники. Також відбудуться соціальні та культурні заходи для сприяння спілкуванню учасників. Ми віримо, що ви знайдете конференцію «Космічні ресурси» професійно корисною та стимулюючою, а також приємною”, – каже голова організаційного комітету конференції, професор Тадеуш Уль.

Загалом на конференції було представлено 100 усних доповідей та 30 у формі постерів на тематику:

Середовища існування, біоастронавтика та системи життєзабезпечення
Місячна навігація та телекомунікації
Здоров’я астронавтів для покоління ARTEMIS
Космічна архітектура
ISRU та адитивне виробництво в космосі
Космічне право та менеджмент
Космічна освіта – присвячена сесія UNIVERSEH + СЕМІНАРИ
Підприємництво та інновації в космічній галузі
Суспільство і космос, стійкість
Космічні ресурси
Кібербезпека в космосі
Дослідження глибокого космосу
Проектування та експлуатація космічних конструкцій і матеріалів
Космічна робототехніка
Дистанційне зондування та спостереження Землі
Космічна біологія та космічне здоров’я
Студентська сесія

Дякуємо організаторам конференції та агенції NAWA за підтримку.