Представники фізико-технічного факультету взяли участь в обласних змаганнях з авіамодельного та ракетомодельного спорту

26 травня 2023 року на стадіоні Ямницької сільської ради  було проведено обласні змагання з авіамодельного та ракетомодельного спорту серед учнів закладів загальної середньої освіти та вихованців закладів позашкільної освіти області. Організатором змагань виступив Івано-Франківський обласний державний центр науково-технічної творчості учнівської молоді, керівником якого є випускниця фізико-технічного факультету Христина Чепа. До складу журі змагань увійшов доцент кафедри комп’ютерної інженерії та електроніки Володимир Грига та студент групи КІ-31 Віталій Мартинюк.

Змагання відбулися з метою популяризації науково-технічної творчості, авіамодельного спорту, стимулювання творчого, інтелектуального, духовного та фізичного розвитку дітей і юнацтва, відбору кандидатів до участі у Всеукраїнських змаганнях з авіамодельного та ракетомодельного спорту.

Змагання авіамоделістів на особисту першість проводилися в наступних класах авіамоделей: планер малий F-1-H; планер великий F-1-А; мала гумомоторна модель F-1-G; велика гумомоторна модель  F-1-B; радіокерований планер F-3-J; радіокерований мотопланер F-3-F; таймерна модель F-1-P.

Змагання ракетомоделістів на особисту першість проводилися в наступних класах моделей ракет: S6А-У (навчальна) зі стрічкою; S3А-У (навчальна) з парашутом (400 мм); S6А (спортивна) зі стрічкою; S3А (спортивна) з парашутом.

Для запуску авіамоделей використовувалися спеціально обладнані стартові майданчики з дотриманням правил техніки безпеки. Учасники Змагань професійно виконували запуски власних моделей та були достойно оцінені суддями. Переможці Змагань в кожному класі моделей були нагороджені грамотами департаменту освіти і науки Івано-Франківської облдержадміністрації.

Змагання пройшла в надзвичайно теплій та дружній атмосфері, учні показали високі результати та здобули черговий практичний досвід. Адміністрація фізико-технічного факультету, щиро дякує організаторам і учасникам Змагань за чудову нагоду долучитися до їх участі та бажає подальших творчих звершень і вдалих польотів.