На фізико-технічному факультеті відбувся семінар із представниками IT-компанії NetLS

25 жовтня на кафедрі комп’ютерної інженерії та електроніки фізико-технічного факультету відбулася чергова зустріч із представниками ІТ-компанії NetLS. На зустріч були запрошені здобувачі вищої освіти ФТФ, які навчаються на освітньо-професійній програмі «Комп’ютерна інженерія» бакалаврського і магістерського рівнів вищої освіти та науково-педагогічні працівники кафедри КІЕ. Директор компанії NetLS Любомир Рученчин представив, для здобувачів ВО та НПП кафедри КІЕ, доповідь на тему: «Відмінності продуктової щодо аутсорсингової компанії в ІТ-секторі». У своїй презентаційній доповіді директор компанії NetLS розкрив сучасні тренди в IT-бізнесі та показав можливості їх досягнення в сучасному глобалізованому світі. Зокрема, учасники заходу отримали інформацію як відбувається процес формування креативної ідеї на базі якої створюється кінцевий програмний продукт, який має вихід на ринки продажу; дізналися про фази економічного циклу (рецесія, депресія, пожвавлення, експансія); отримали ґрунтовні знання щодо стадій розвитку та суті процесів продуктової та аутсорсингової компаній; побачили графічну динаміку розвитку провідних світових компаній в часі та почули важливі аргументи щодо привабливості розвитку IT-сектору в місті Івано-Франківськ.

Зустріч пройшла в надзвичайно теплій та дружній атмосфері, студенти дізналися багато цікавої інформації, в області створення і впровадження програмних продуктів продуктових та аутсорсингових компаній в IT-секторі, та отримали вичерпні відповіді на поставлені питання.

Варто зазначити, що у вересні цього року компанія NetLS організувала безкоштовне 3-ьох місячне стажування, на «.NET full-stack software engineer” з використанням мови програмування C#, до якого залучений здобувач вищої освіти ОПП Комп’ютерна інженерія Мартинюк Віталій.

Адміністрація фізико-технічного факультету, викладачі та студенти кафедри КІЕ, щиро вдячні директору компанії NetLS Любомиру Рученчину за проведений семінар та плідну співпрацю в галузі інформаційних технологій.