ІV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики

З 24 по 29 березня 2024 року в м. Івано-Франківську проводиться ІV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики. Найкращі юні фізики з усієї України мають можливість продемонструвати свої знання при розв’язуванні цікавих задач в теоретичному турі та показати дослідницькі уміння і навики в експериментальному турі.

В роботі олімпіади беруть участь 4 представники фізико-технічного факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника: декан фізико-технічного факультету, д.ф.-м.н., професор Іван Гасюк, професор кафедри матеріалознавства і новітніх технологій, д.ф.-м.н. Іван Яремій, професор кафедри фізики і хімії твердого тіла, д.ф.-м.н. Ярослав Салій та завідувач кафедри фізики і методики викладання, к.ф.-м.н. Ігор Ліщинський.

Відкриття олімпіади відбулося 24 березня. В урочистих заходах взяли участь команди учасників, журі олімпіади, організаційний комітет. Із привітаннями виступили міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда, почесний ректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Євстахій Крижанівський, ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський та інші почесні гості. Учасники та гості відчули яскраво виражений національний і патріотичний характер Прикарпаття побувавши на концерті з нагоди відкриття олімпіади.