Зустріч із представниками IT-компанії NetLS

Фізико-технічний факультет Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника продовжує співпрацю із роботодавцями в галузі інформаційних технологій. Нещодавно відбулася чергова зустріч здобувачів вищої освіти ФТФ, які навчаються на освітньо-професійній програмі «Комп’ютерна інженерія» бакалаврського і магістерського рівнів вищої освіти, з представниками ІТ-компанії NetLS.

Варто відзначити, що представники компанії NetLS – це .Net розробники, які мають досвід на рику надання інформаційних послуг понад 10 років, які об’єднані спільною метою допомагати бізнесам та їх клієнтам знаходити кращі рішення на основі новітніх технологій і досягати кращих результатів у своїй справі. Крім того, компанія NetLS тісно співпрацює із закладами вищої освіти м. Івано-Франківська щодо покращення якості освіти в галузі інформаційних технологій.

Презентаційну доповідь на тему «Пастка для джуніорів: Як не спіткнутися на шляху до Senior» представив випускник фізико-технічного факультету Ярослав Ерстенюк, СТО (технічний директор) та System Architect в компанії NetLS.

На початку зустрічі Ярослав Ерстенюк розповів про власні професійні інтереси та здобутки в IT-сфері. У своїй презентації доповідач основну увагу зосередив на питаннях кар’єрного росту в IT-компанії та детально описав перепони, які трапляються на шляху початківця, який тільки починає працювати в компанії. Зокрема, з власного досвіду СТО компанії NetLS, розповів про значну кількість помилок, допущенню яких у процесі роботи, можна запобігти ще на початкових етапах становлення фахівця, а також продемонстрував реальні приклади із життя, коли ігнорування простих помилок може дорого коштувати працівнику та власне і самій компанії. Під час лекції здобувачі вищої освіти мали можливість розв’язувати цікаві задачі на логіку та поглиблювати власні soft skills. Під час презентаційної доповіді Ярослав Ерстенюк наголосив на ключових здобутках претендентів, які бажають працювати в області IT, а саме професійне знання англійської мови, володіння логічним мисленням, вміння працювати в команді, можливість постійного саморозвитку та удосконалення соціальних навичок впродовж життя.

Зустріч пройшла в надзвичайно теплій та дружній атмосфері, студенти дізналися багато цікавої інформації про основні аспекти розвитку фахівця в IT-секторі та отримали вичерпні відповіді на поставлені питання.

Адміністрація фізико-технічного факультету, викладачі та студенти кафедри КІЕ, щиро вдячні CTO компанії NetLS Ярославу Ерстенюку за професійно прочитану лекцію та плідну співпрацю в галузі інформаційних технологій.