Презентовано зібрання творів патрона університету Василя Стефаника.

Ідея видання трьох томів у чотирьох книжках виникла ще п’ять років тому, коли Прикарпатський університет спільно з Івано-Франківською обласною адміністрацією і обласною радою почали підготовку до 150-річчя з Дня народження письменника. Запропонували цікаву концепцію – з одного боку – це видання прижиттєвих творів, коли Стефаник міг впливати на їх редагування. З іншого – видання творів письменника різними мовами світу. А ще листи Василя Стефаника. Хочу подякувати першому заступнику голови Івано-Франківської обласної ради Василеві Гладію за підтримку цього проєкту, а також науковцям університету за його успішну реалізацію.
Переконаний, що до 14 травня, Дня народження Стефаника і Дня університету, ми ще неодноразово приємно здивуємо не тільки наукову спільноту, а й суспільство, цікавими заходами та подіями, присвяченими поглибленню знань про різні грані життя та творчості класика української літератури. Вдячний всім, хто сьогодні взяв участь у презентації! Зокрема, це перший заступник голови Івано-Франківської обласної ради Василь Гладій, заступник голови обласної державної адміністрації Євген Фербей, декан факультету філології, доктор філологічних наук, професор Роман Голод; голова редакційної колегії видання, завідувач кафедри української літератури, доктор філологічних наук, професор Степан Хороб; упорядники книг – доктор філологічних наук, професор Роман Піхманець, кандидат філологічних наук, доцент Євген Баран, члени редакційної колегії видання –Олександр Солецький, Оксана Карбашевська, Ірина Ілійчук, Анастасія Жовнірович, Оксана Корпало, Ганна Поглод, Василь Ткачівський, Наталія Яцків, Іванна Юрчук.
Також приємно було побачити викладачів та студентів Прикарпатського університету, колег-науковців із Львівського національного університету імені Івана Франка, котрі приєдналися до нас онлайн.