Особливості використання STEAM – технологій на уроках природничих дисциплін

15 грудня 2021 р. фізико-технічний факультет відвідали вчителі природничого циклу Матеївецької територіальної громади в рамках роботи методоб’єднання.

Вчителі відвідали лабораторії факультету, ознайомились із досвідом реалізації STEAM на факультеті та обговорили із викладачами способи реалізації STEAM – освіти на уроках природничих дисциплін.

Декан факультету, проф. Гасюк І. М. розповів про факультет та ознайомив вчителів із можливостями, які дає навчання на спеціальностях факультету. Навчальні заняття та екскурсії лабораторіями з учителями провели доцент кафедри фізики і методики викладання Войтків Г.В. та доцент кафедри комп’ютерної інженерії та електроніки Дзундза Б.С.

З можливостями лабораторії нанотехнологій ознайомили вчителів професор кафедри матеріалознавства і новітніх технологій Коцюбинський В. О. та професорка кафедри фізики і методики викладання Бойчук В. М., запросивши учнів до виконання науково-дослідницьких робіт на устаткуванні лабораторії. Під час екскурсій Горічок І. В., професор кафедри фізики і хімії твердого тіла розповів про технології отримання напівпровідникових матеріалів. На актуальну тематику систем штучного інтелекту спілкувалися із доцентом кафедри комп’ютерної інженерії та електроніки Голотою В.І. У лабораторії методики фізики освітяни працювали із технологіями доповненої реальності та інструментом Plickers для оцінювання учнів.