Співпраця із IT-компанією COAX Software

Фізико-технічний факультет налагоджує співпрацю із IT-компаніями м. Івано-Франківськ. Нещодавно відбулися зустрічі декана факультету (д.ф-м.н., проф. Гасюка І.М.) та гарантів спеціальності ”Комп’ютерна інженерія” бакалаврського (к.т.н., доц., Григи В.М.) і магістерського (к.ф-м.н., доц., Дзундзи Б.С.) рівнів галузі знань ”Інформаційні технології”  із представниками компанії COAX Software.

Довідково. IT-компанія COAX Software займається розробкою програмного забезпечення в надзвичайно широкому спектрі галузей промисловості (будівництво, роздрібна торгівля, індустрія FinTech, юридична сфера, автомобільна індустрія, туризм, тощо). На сьогоднішній день в компанії працює понад 70 фахівців в галузі інформаційних технологій. При створенні програмних продуктів розробники компанії використовують такі сучасні технології, як великі дані (Big Data), штучний інтелект (Artificial Intelligence), Інтернет речей (Internet of Things), блокчейн (Blockchain) та інші.

Більш детальна інформація, про сфери розробки програмного забезпечення та втілення новітніх рішень від компанії COAX Software,  міститься на її офіційному сайті (www.coaxsoft.com).

Під час зустрічі було обговорено ряд важливих питань, зокрема проведення семінарів і лекцій із здобувачами вищої освіти, проведення спільних науково-дослідних проектів в галузі інформаційних технологій, обговорювалися можливості проходження стажування викладачів і студентів в компанії, залучення представників компанії до обговорення освітніх програм та надання консультацій щодо покращення навчального процесу та матеріально-технічної бази структурних підрозділів факультету.

Представники компанії COAX Software Веркалець Іван (Co Founder, Chief Technology Officer) і Парцей Ольга (HR Manager), провели презентаційну доповідь для студентів старших курсів спеціальностей (“Комп’ютерна інженерія”, ”Електроніка”) та викладачів кафедри комп’ютерна інженерія та електроніка (КІЕ), на якій представили план дій компанії, який включає: участь в оновленні університетських освітніх програм, шляхом створення команди експертів, які будуть надавати професійні рекомендації в галузі, впровадження в навчальному процесі викладачами університету англомовних лекцій та курсів, можливості проходження студентами практики в компанії та їх залучення до реальних проектів.

При розробці програмного забезпечення спеціалісти компанії COAX застосовують технології штучного інтелекту/машинного навчання,  використовують програмну платформу (node js) та мови програмування (Python, Ruby, Swift, JavaScript/TypeScript)

Унікальною можливість в компнаії COAX є процес навчання співробітників та студентів, що включає створення навчальних курсів (COAX Bootcamp) та індивідуальних планів навчання (Individual Education Plan).

Ріст фахівців компанії, відбуваться шляхом залучення до безкоштовних курсів з англійської мови, створення особистого плану розвитку фахівця, закріплення менторів для спеціалістів початкового рівня та консультатнів для спеціалістів середнього рівня, участі в комерційних курсах, тощо.

Відрадно, що за результатами проведеної зустрічі фахівці компанії готові надавати підтримку освітнім програмам кафедри КІЕ, шляхом участі у раді стейкхолдерів факультету, наданні рекомендацій щодо вдосконалення освітніх програм ”Комп’ютерна інженерія” та ”Електроніка”, а також мають намір провести семінари та лекційні курси в області нейронних мереж, великих даних, штучного інтелекту, захисту інформації, конструюванні програмного забезпечення, тощо.

Викладачі та студенти кафедри КІЕ, щиро вдячні фахівцям компанії COAX Software за проведені заходи та узгоджені спільні дії, щодо подальшої плідної співпраці в галузі інформаційних технологій.