Зустріч із учнями 9-11 класів закладів середньої освіти закарпатської області

16 лютого 2022 року в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника відбулася онлайн-конференція «Обери своє майбутнє» та «Особливості вступу 2022» для учнів 9-11 класів, закладів загальної середньої освіти Закарпатської області. В заході взяли участь понад 160 учасників, зокрема учні 9-11 класів, закладів загальної середньої освіти Солотвинської селищної ради Тячівського району Закарпатської області, а саме: Солотвинський заклад загальної середньої освіти I-III ступенів №1 (директор школи Боднар Вікторія Борисівна); Глибокопотіцький опорний заклад загальної середньої освіти I-III ступенів в складі Глибокопотіцької філії I-II ступенів (директор школи Буга Дмитро Васильович);  Нижньоапшанський ліцей «Апша» (директор ліцею Ботош Юрій Юрійович).

Організаторами онлайн-конференції виступили: директор Інституту післядипломної освіти та довузівської підготовки Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Михайло Миколайович Нагорняк, провідний фахівець  відділу доуніверситетської підготовки Інституту післядипломної освіти та довузівської підготовки, доцентка кафедри філології  Галина  Михайлівна Волощук, відповідальний секретар Приймальної комісії Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Едуард  Йосипович Лапковський та студент IV курсу факультету математики та інформатики, за спеціальністю середня освіта (інформатика) заочної форми навчання Василь Михайлович Думнич.

На зустріч також були запрошені директори інститутів, декани факультетів та відповідальні за профорієнтаційну роботу факультетів та інститутів Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

На початку зустрічі відповідальний секретар Приймальної комісії Едуард  Йосипович Лапковський представив презентацію на тему: «Особливості вступу 2022». Учні 9-11 класів були проінформовані про перелік спеціальностей та освітніх програм ПНУ, умови вступу, терміни проведення ЗНО та можливості підбору спеціальностей, після отримання сертифікатів ЗНО.

Про фізико-технічний факультет розповів доцент кафедри комп’ютерної інженерії та електроніки Грига В.М., який представив презентацію про спеціальності і освітні програми ФТФ, за якими здійснюється підготовка здобувачів освіти на бакалаврському та магістерському рівні. Доповідач розповів про потужну матеріально-технічну базу лабораторій структурних підрозділів та науково-дослідну роботу викладачів, аспірантів і здобувачів вищої освіти фізико-технічного факультету. Учні 9-11 класів також були ознайомлені із переліком баз практик фізико-технічного факультету, налагодженою співпрацею із роботодавцями та можливостями працевлаштування випускників.

Організатори конференції щиро вдячні директорам ліцеїв та учням 9-11 класів за участь в онлайн-конференції та бажають подальшої плідної співпраці між ПНУ та територіальними громадами Закарпатської області.