Відкрита лекція по нейронних мережах та глибокому навчанні від фахівців IT-компанії COAX Software

Фізико-технічний факультет залучає провідних фахівців IT-компаній для участі у навчальному процесі. У рамках багатосторонньої співпраці між ФТФ та IT-компанією COAX Software, посилено роботу щодо проведення відкритих лекцій для здобувачів вищої освіти в галузі інформаційних технологій.

Зокрема, у березні 2022 року відбулася відкрита онлайн-лекція для студентів фізико-технічного факультету, які навчаються на освітній програмі ”Комп’ютерна інженерія” першого та другого рівнів вищої освіти.

Лекцію на тему: “Глибокі нейронні мережі” для здобувачів вищої освіти ФТФ провів фахівець IT-компанії COAX Software Михайло Кравець. Лектор в своїй презентації наголосив, що динамічний розвиток технологій штучного інтелекту, машинного та глибокого навчання тісно пов’язаний із нейронними мережами. В презентації було детально представлений математичний апарат за допомогою якого описують нейронні мережі, наведено приклади згорткових та рекурентних нейронних мереж, продемонстровано відкриті програмні засоби і бібліотеки для машинного навчання (TensorFlow, PyTorch) та розглянуто реальні проекти із застосуванням технологій нейронних мереж.

Адміністрація факультету, викладачі та студенти кафедри КІЕ, щиро вдячні представникам компанії COAX Software за проведені заходи та узгоджені подальші напрацювання, які сприятимуть глибшому розумінні сучасних новітніх інформаційних технологій в галузі та сприятимуть покращенню якості навчального процесу.