День відкритих дверей в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника

28 травня в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника відбувся День відкритих дверей. Захід проходив, в режимі онлайн, у межах проєкту ”Обери своє майбутнє в Україні” та об’єднав велику кількість учнів випускних класів ліцеїв територіальних громад Івано-Франківськоїї області. В основній частині зустрічі перед майбутніми абітурієнтами виступив ректор університету Ігор Цепенда, який наголосив про важливість обрання освіти в Україні та великі надії і перспективи нашої молоді в майбутньому. Детальну презентацію про цьогорічні умови вступу до університету представив відповідальний секретар приймальної комісії Едуард Лапковський, який також надав багато відповідей на питання про умови вступу, які задавали учасники в чаті. По завершенні основної зустрічі подальші онлайн зустрічі були переведені до персональних кабінетів інсититутів та факультетів Нашого університету.

До персонального кабінету фізико-технічного факультету приєдналися понад 100 учасників, зокрема учні випускних класів ліцеїв м. Івано-Франківськ, Отинійського ліцею Отинійської селищної ради, Долинського ліцею №6 ”Європейський” Долинської міської ради, Надвірнянського ліцею “Престиж” Надвірнянської міської ради, Тисменицького ліцею, Старолисецького ліцею, Кутського ліцею, Пасічнянського ліцею Пасічнянської сільської ради, Лоп’янського ліцею Долинської міської ради, тощо.

На початку зустрічі до учнів шкіл з вітальним словом звернувся декан фізико-технічного факультету Іван Гасюк. Іван Михайлович наголосив на важливості розвитку фізичних та технічних спеціальностей в нашому Університеті та Україні, особливо в сьогоднішніх обставинах та продемонстрував презентаційну доповідь про структуру факультету, освітні програми за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, матеріально-технічну базу, академічну мобільність здобувачів та викладачів, працевлаштування випускників, наукові напрямки викладачів, аспірантів та студентів, тощо. Далі презентаційні виступи мали представники кафедр, які готують здобувачів за відповідними освітньо-професійними програмами на фізико-технічному факультеті.

Про особливості освітньої програми ”Матеріали і системи відновлюваної енергетики” та її перспективні напрямки розвитку розповів завідувач кафедри фізики і хімії твердого тіла Любомир Никируй. Освітню програму ”Медична фізика” та її особливості в сучасному світі, представив професор кафедри матеріалознавства і новітніх технологій Іван Яремій. Про особливості навчання на освітній програмі “Середня освіта (фізика і математика)” розповіла доцентка кафедри фізики і методики викладання Галина Войтків. Інформацію про освітню програму в області інформаційних технологій “Комп’ютерна інженерія” і освітню програму в області електроніки та телекомунікацій “Електроніка” представив доцент кафедри комп’ютерної інженерії та електроніки Володимир Грига.

Декан та викладачі також відповіли на запитання учнів та вчителів, які були надіслані в чаті та надали контакти для подальшого спілкування. По завершенні зустрічі декан та науково-педагогічні працівники кафедр фізико-технічного факультету подякували всім учасникам та запросили їх відвідати наший Університет на наступному тижні в режимі офлайн.