Фізико-технічний факультет продовжує співпрацю із ліцеями Івано-Франківської міської ради

08 грудня 2022 року у проекті ”Університет для учнів”, який традиційно організовує Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, взяли участь учні старших класів та вчителі ліцею №2 та ліцею №6 імені Івана Ревчука Івано-Франківської міської ради. Зустріч була організована науково-педагогічними працівниками  фізико-технічного факультету.

На початку зустрічі з презентаційною доповіддю виступив відповідальний секретар Приймальної комісії Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, проректор з науково-педагогічної роботи Едуард Йосипович Лапковський. В своїй доповіді Едуард Йосипович представив: рейтингові показники, міжнародну і грантову діяльність Університету, унікальні стипендіальні можливості студентів, структуру основних підрозділів та освітні програми за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти.

Про фізико-технічний факультет розповів відповідальний за профорієнтаційну роботу факультету, доцент кафедри комп’ютерної інженерії та електроніки Грига В.М., який представив презентацію про спеціальності і освітні програми ФТФ, за якими здійснюється підготовка здобувачів освіти на бакалаврському та магістерському рівні. Учні та вчителі ліцеїв також були проінформовані про потужну матеріально-технічну базу лабораторій структурних підрозділів факультету, науково-дослідну роботу здобувачів вищої освіти та можливостей їхнього працевлаштування.

Про освітню програму 104 ”Фізика та астрономія” розповів завідувач кафедри матеріалознавства та новітніх технологій, д.ф-м.н., професор Коцюбинський В.О. Володимир Олегович окреслив унікальні можливості сучасного студента, магістра і аспіранта та підкреслив їхню визначну роль в подальшому динамічному розвитку наукового потенціалу нашої держави на міжнародній арені.

Завідувач кафедри фізики і хімії твердого тіла, професор Никируй Л.І., розповів учасникам заходу про відомих випускників фізико-технічного факультету, які працюють в провідних університетах світу, міжнародну грантову діяльність та міжнародну співпрацю із закладами вищої освіти США та Європи.

Про особливості підготовки вчителів фізики на освітній програмі 014.08 ”Середня освіта (фізика)” розповіла доцентка кафедри фізики і методики викладання Войтків Г.В.

Перед учнями та вчителями виступила також Вікторія Лялюк – голова студентського Сенату Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, яка розповіла про студентське самоврядування в Університеті, діючі соціальні проекти, можливості професійного саморозвитку та організації дозвілля студентів у вільний від навчання час.

По завершенні основної частини зустрічі для учнів та вчителів ліцеїв було проведено екскурсію, зокрема проведено огляд наукових лабораторій факультету, молодіжного центру ”Paragraph” та наукової бібліотеки Університету.

Зустріч пройшла в надзвичайно теплій та дружній атмосфері, учні дізналися багато цікавого про Університет та надіються на подальші запрошення, щодо участі в наступних проектах.

Координатори зустрічі висловлюють вдячність учням і вчителям, які прийняли участь у проекті, а також дякують за організацію даного заходу директору ліцею №2 Володимиру Володимировичу Засідку та директору ліцею №6 Ігорю Євстаховичу Максимчуку та бажають плідної подальшої співпраці.