Навчаємось, досліджуємо та експериментуємо

       24 січня 57 вихованців Центру освітніх інновацій Івано-Франківської міської ради стали учасниками захоплюючого загальноміського пізнавального заходу « STEM-посиденьки» в рамках “Зимової школи інновацій” Центру освітніх інновацій на фізико-технічному факультеті Прикарпатського національний університету ім. В. Стефаника.
Декан факультету, доктор фізико-математичних наук, професор Іван Гасюк ґрунтовно розповів про інновації в університеті, сучасні можливості для здобувачів освіти при вивченні фізики, для досліджень, експериментів та винаходів у STEM-лабораторіях.
       Програма заходу була насиченою і цікавою. Вихованці мали можливість ознайомитися з навчально-науковими лабораторіями, спостерігати за різноманітними дослідами і самим долучитися до їх проведення, мали можливість відчувати себе космонавтами, віртуально мандруючи Всесвітом. Усі досліди були підібрані так, щоб показати учням прикладне значення фізики та як із простих повсякденних речей, знаючи фізику можна зробити великі відкриття та корисні речі. Викладачі усіх кафедр факультету долучились до організації пізнавального дозвілля для юних франківців.
       Загалом «Фізична STEM-мандрівка» поглибила знання гуртківців про світ фізики, надихнула на нові проєкти та дослідження, спонукала до подальшого пізнання світу.
     Захід відбувся в рамках плідної співпраці з Центром освітніх інновацій. Куратором заходу на факультеті був завідувач кафедри фізики і методики викладання, доцент Ігор Ліщинський.
Велика вдячність директорці Центру освітніх інновацій Марії Починок та наставникам гуртківців за організацію екскурсії для учнів у світ фізики.
    Детальніше про захід можна дізнатися на YouTube-каналі Центр освітніх інновацій за покликанням: https://youtu.be/sv1uz1s5JRw