Фізико-технічний факультет відвідали учні Ворохтянського ліцею

14 березня на Фізико-технічний факультет  завітали  учні 11 –х класів  Ворохтянського ліцею. Для 11-класників було проведено бесіди про спеціальності та освітні програми, які є на факультеті, про особливості навчання та про вступну кампанію 2023 року.  Учні мали можливість побувати у лабораторіях факультету, зокрема, Лабораторії методики фізики і астрономії, Лабораторії механіки, Лабораторії оптики, Лабораторіях кафедри комп’ютерної інженерії та наукових лабораторіях Кафедри фізики і хімії твердого тіла. Учні із великою цікавістю долучались до виконання дослідів, аналізу експериментів та обговорень побаченого.

Це вже не перша співпраця із колективом Ворохтянського ліцею, адже схожі екскурсії були організовані у листопаді 2023 року для учнів 10 х класів, ініціаторм яких є Іван Ігорович Арсенич – вчитель фізики цього ліцею.

Подяка учням та наставникам, які їх супроводжували та адміністрації ліцею за організацію екскурсійної поїздки у Прикарпатський університет імені Василя Стефаника.

З учнями працювали: доценти кафедри фізики і методики викладання – Войтків Г.В,, та Ліщинський І.М., професор кафедри фізики і хімії твердого тіла – Горічок І.В., завкафедри  кафедри фізики і хімії твердого тіла – Никируй Л.І., професори кафедри матеріалознавства і новітніх технологій – Яремій І. П. та Рачій І. Б. , доцент кафедри комп’ютерної інженерії та електроніки – Дзундза Б.С.

Гідами екскурсій були студенти другого курсу спеціальності Середня освіта (фізика та математика)  – Роман Галіциян, Тетяна Потятинник, Марія Данилишин, Галина Бойчук.